Porsche Biztosításközvetítő

Céginformációk

Társaságunk tevékenységét 1997. január 1-jén - független biztosításközvetítő alkuszként - kezdte meg az ausztriai Porsche Bank AG és a magyarországi Porsche Bank Zrt. közös vállalataként.


Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott EN-II-50024/2011. sz. határozat alapján társaságunk tevékenysége 2011. október 10. napjától független biztosításközvetítő többes ügynökre változott. Az új törvényi szabályozásnak megfelelően a Többes Ügynök 2016. január 01-től függő biztosításközvetítőként végzi tevékenységét.

A biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 387. § alapján a Többes Ügynök előkészíti a biztosítási szerződés megkötését, tevékenysége kiterjedhet a biztosító ez irányú meghatalmazása esetén a szerződés biztosító képviseletében történő megkötésére és a biztosítási díj átvételére, továbbá a biztosító szerződésből eredő jogainak gyakorlásában és kötelezettségeinek teljesítésében való közreműködésre és a szerződéskötés lebonyolításában való közreműködésben.

A többes ügynök független biztosításközvetítői tevékenységet nem végezhet, ugyanakkor - ügyfeleinek konkrét biztosítási igényeit és szükségleteit felmérve - az általa közvetített, igényekhez igazodó termékcsoportban összehasonlításra alkalmas elemzést végez, mely lehetővé teszi az ügyfél számára a legmegfelelőbb termék kiválasztását.

Tevékenységünk elsődleges célja, hogy a Volkswagen Csoport magyarországi hálózatában értékesített Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Porsche típusú új és használt gépjárművekre közvetítésünkkel - partnerbiztosítóink kínálata alapján - kedvező kondíciójú casco- és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések jöjjenek létre, valamint kiszolgáljuk a márkakereskedések egyéb biztosításszakmai igényeit.

Társaságunk fő feladatának tekinti, hogy partnerbiztosítóinak kínálatát az Ön igényeinek megfelelően testre szabja annak érdekében, hogy megkönnyítsük a választás lehetőségét, és hatékonyan közreműködjünk az Ön által kiválasztott ajánlatnak megfelelő biztosítási szerződés megkötésének elősegítésében. 

Önnek, mint ügyfélnek a közreműködésünk külön díjat nem jelent, hiszen tevékenységünket a partnerbiztosítóink megbízásából végezzük, és ennek megfelelően a tevékenység díjazását is partnerbiztosítóink fizetik.

Legfőbb adataink: 

Biztosításközvetítő neve: Porsche Biztosításközvetítő Kft. 

Székhelye: 1139 Budapest, Fáy u. 27. 

Megbízottjaink: az ország egész területén közvetlenül elérhetőek vagyunk a hivatalos Volkswagen, Škoda, SEAT és Audi partner Márkakereskedésekben. 


Cégjegyzékszám: 01-09-564631 
Adószám: 12207486-2-41 
Telefon: (06-1) 450-2849 
Fax: (06-1) 465-4785 
Honlap:  www.porschefinance.hu
E-mail:  biztositas(kwfat)porschefinance(kwfdot)hu 

Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztató:


Biztosításközvetítői tevékenység jellege: Függő biztosításközvetítő, többes ügynök 
Biztosításközvetítői regisztrációs szám: 204121401577 

A regisztrációs számra kattintva közvetlenül ellenőrizheti az MNB nyilvántartásában a regisztráció érvényességét.

A Többes Ügynök és a vele közvetítői tevékenység folytatására jogviszonyban álló személyek tevékenysége során okozott kárért az a biztosító felelős és köteles a felmerült sérelemdíjat megfizetni, amely termékének közvetítése során az ügynök a tevékenységével vagy mulasztásával a kárt okozta. Ha vitás vagy nem állapítható meg, hogy mely biztosító termékének a közvetítése során okozta a Többes Ügynök a kárt vagy a sérelemdíj iránti igényt, a Többes Ügynök köteles a kárt megtéríteni, illetve a felmerült sérelemdíjat megfizetni. A Többes Ügynök tevékenysége biztosítására felelősségbiztosítással rendelkezik.

Szakmai felelősségbiztosító: Allianz Hungária Biztosító Zrt.

Szakmai felelősségbiztosítás kötvényszáma: 324249465

Felügyeleti nyilvántartás és ellenőrzésének helye:  https://intezmenykereso.mnb.hu/

A linkre kattintva közvetlenül elérheti az MNB nyilvántartását, ahol név vagy regisztrációs szám megadásával ellenőrizhető a biztosításközvetítői jogosultság érvényessége.

Utolsó módosítás: 2023.02.23