Tisztelt Ügyfelünk!

 

Alábbi kárkatalógusunkkal segítséget kívánunk nyújtani abban, hogy a bérelt gépjármű leadásakor melyek azok a szempontok amelyek a szerződés elszámolásakor és lezárásakor figyelembe vételre kerülnek. 

Katalógusunk célja, hogy segítse a lízingelt gépjármű leadását. Fontos információkat tartalmaz a Porsche Lízing Flottakezelése által végzett korrekt járműértékelésre vonatkozóan és útmutatóként szolgál.

visszaszolgáltatási folyamat egyszerű, átlátható, transzparens. Leadáskor a járművet jelen katalógusban felsorolt szempontok alapján értékeljük. A kárkatalógus szempontjai útmutatóként szolgálnak, céljuk annak elkerülése, hogy a váratlan költségek miatt kellemetlen meglepetések érjék Önt a gépjármű visszaadásakor. 

 

Állapotfelmérési irányelvek: a visszavételi folyamat során alapvetően kétféle sérülést különböztetünk meg, mégpedig a használatból eredő elfogadható (azaz költségmentes) és a nem elfogadható (azaz díjköteles) sérüléseket. 

Elfogadhatónak minősülnek azok a sérülések, amelyek a jármű normál, rendeltetésszerű használatából erednek és a járműről alkotott összképet nem befolyásolják.

Nem elfogadhatóak a normál használatot meghaladó sérülések, amelyeket műszaki szakértői szakvéleményben dokumentálunk és a Bérlőnek leszámlázunk.

A jármű szakértői vizsgálata: a fair és átlátható szakértői véleményezés érdekében a vizsgálatot a bemutatott szempontok szerint hajtjuk végre. Fontos, hogy jelen végrehajtási útmutató nem pótolja a szakemberek tapasztalati értékeit, valamint megjegyzendő, hogy léteznek olyan sérülések, amelyek az újraértékesítés során az eladási árat csökkenthetik, vagy esetleg ettől való eltéréseket okozhatnak. 

Ezért fontos, hogy milyen az optikai összkép, amelyet a visszaszolgáltatott járműről nyertünk.